Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/leliev21/domains/rt10.nl/public_html/includes/menu.inc).

Donatie Speelgoedbank Haarlem

Primaire tabs


In Haarlem en omstreken leven steeds meer kinderen op of onder de armoedegrens. De Haarlemse Speelgoedbank aan de Gedempte Herensingel wil dat ook deze kinderen onbezorgd kunnen spelen. Hulpbehoevende gezinnen mogen hiervoor speelgoed uitzoeken bij de Speelgoedbank. Tafelronde 10 Haarlem steunt de Speelgoedbank hierbij door geld in te zamelen. En wel door de verkoop van exclusieve champagne! Dit heeft al geleid tot een donatie van EUR 3.500,- naar aanleiding van de actie van vorig jaar. Ook dit jaar verkoopt Tafelronde 10 champagne om de Speelgoedbank te steunen.

De Stichting Speelgoedbank Haarlem en Omstreken kent een maandelijks tegoed toe aan gezinnen die door hulpverleningsinstanties zijn doorverwezen. Dit tegoed heeft een waarde van € 5 per kind per maand. Hiermee kunnen de kinderen in de winkel van de Speelgoedbank goed en bruikbaar baby- en kinderspeelgoed, binnen- en buitenspeelgoed, boeken, (computer) spelletjes, dvd’s, verkleedkleren en knuffels uitzoeken. Dit is goed voor de eigenwaarde van de kinderen. Ook kunnen zij hun tegoed sparen en hiermee een idee krijgen van de waarde van geld. Particulieren doneren het speelgoed, dat ook gekocht mag worden door niet-hulpbehoevende gezinnen. De Speelgoedbank wordt gerund door vrijwilligers.

Tafelronde 10 verkoopt, in samenwerking met de Haarlemse wijnhandel Chatovin, vier heerlijke en exclusieve champagnes ten behoeve van de Speelgoedbank en Stichting KiKa. De champagnes zijn niet te koop in de winkel doordat de productie te klein is voor de Nederlandse retailmarkt. Het betreft exclusieve champagne van Nicolas Maillart uit Montagne de Reims en Daniel Deheurles uit Celles-sur-Ource. De prijzen variëren van EUR 26,50 per fles (EUR 150 per doos) tot 29,50 per fles (EUR 171 per doos). Voor meer informatie over de champagne zie rt10.nl/champagne.

Sinds 2013 is Tafelronde 10 Haarlem betrokken bij de Speelgoedbank Haarlem. Tafelronde 10 is een vereniging die zich richt op het leveren van een gezamenlijke bijdrage aan de gemeenschap. Het is onderdeel van een wereldwijd actief netwerk met in Nederland ruim 150 Tafelrondes. De leden zijn mannen tussen de 30 en 40 jaar.

Op dinsdag 20 oktober jl. overhandigde Tafelronde 10 Haarlem de opbrengst van de champagne actie van 2014 aan oprichtster Femke Jacob en Marleen de Mes van de Stichting Speelgoedbank Haarlem en Omstreken, in de winkel aan de Gedempte Herensingel 4: een cheque van 3.500,- euro.

Gebruikerslogin