Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/leliev21/domains/rt10.nl/public_html/includes/menu.inc).

Donatie Speelgoedbank Haarlem & Stem in de stad

Primaire tabs

HAARLEM - Tafelronde 10 Haarlem heeft twee cheques met forse bedragen uitgedeeld aan twee goede doelen in Haarlem. De Speelgoedbank ontving bijna 8.000 euro waardoor dit goede doel voorlopig kan blijven voortbestaan. De speelgoedbank geeft tweedehands speelgoed aan gezinnen die dat hard nodig hebben. Stichting Stem in de Stad kreeg bijna 7.500 euro, dat wordt gebruikt voor de integratie van statushouders in Haarlem.

Herensingel heeft als doel dat kinderen uit arme gezinnen onbezorgd kunnen spelen. Gezinnen die hiervoor in aanmerking komen, mogen speelgoed uitzoeken bij de Speelgoedbank. Coördinator Maaike Disveld van de Speelgoedbank: “Dankzij dit geld kunnen we reparaties verrichten aan het pand en weer nieuwe activiteiten organiseren. Er valt een last van mijn schouders. We kunnen nu weer een blik op de toekomst richten, op die van de Speelgoedbank maar vooral die van kinderen uit arme gezinnen.” Het geld werd opgehaald door de verkoop van Champagne voor de feestdagen.

Tafelronde 10 is zich ook gaan richten op het helpen van vluchtelingen bij hun integratie in Haarlem. De Tafel doet dat bijvoorbeeld door tijdens culinaire evenementen goederen te veilen, waarvan de opbrengt naar statushouders gaat. Tijdens de afgelopen zomermaanden werd er bijna 7.500,- opgehaald. Coördinator ‘vrijwilligers en vluchtelingen’ Myrna Bockhoudt van Stem in de Stad nam de cheque in ontvangt. Zij begeleidt statushouders voor een goede integratie in de samenleving. Daarvoor zijn ook praktische hulpmiddelen nodig. Zoals een rijbewijs of een fiets, waarmee een vluchteling letterlijk zijn weg vindt. “Dankzij de steun van Tafelronde 10 kunnen we hulpmiddelen aanschaffen om statushouders verder op weg te helpen in Nederland, in Haarlem", vertelt Myrna Bockhoudt. "Huidige statushouders kennen de weg in Haarlem steeds beter. Ze volgen inburgeringslessen om Nederlands te leren en maken kennis met de Nederlandse maatschappij.”

Dit bericht verscheen ook op Rodi: http://www.rodi.nl/nieuws/1429495-rt10-haarlem-stelt-voortbestaan-speelg....

Gebruikerslogin